fbpx
hero-sahkourakointi

Latausvalmiuksien rakentaminen

Olemme ketterä toimija, jolta saat latauspisteet, latausvalmiudet tai pelkän kartoituksen nopeasti ja luotettavasti

TILAA KARTOITUSKÄYNTI

Kartoitukset, sähkösuunnittelu ja asennus

Toteutamme sähköurakointina latausvalmiudet ja asennukset pienistä omakotitalokohteista suuriin taloyhtiöihin, liikekiinteistöihin ja ostoskeskuksiin. Osa yrityksille rakennettavista latausratkaisuista ei ole juuri suurempia kuin omakotitalokohteissakaan. Ero näissä onkin juuri se, että ostajalla on Y-tunnus ja tuet määräytyvät näissä eri lailla. Myös latausasemien toimintaan ja kulutuksen seurantaan halutaan yleensä erilaisia ratkaisuita, kun kyseessä on yritykselle tuleva asennus.

Toteutamme tarvittaessa myös kaivutyöt sähköurakoinnin yhteydessä, mikä helpottaa työn tilaajaa.

 

”Tällä vauhdilla asennamme yli tuhat latauslaitetta vuodessa ja vauhti vain kasvaa”
Timo Koski, Sähkötöiden johtaja, Pro Kiinteistötekniikka Oy

 

Kartoituskäynti taloyhtiöön, jossa haluttiin muuttaa lämmitystolppia latausasemiksi. Löysimmekin keskuksesta valmiin ratkaisun, joka säästi taloyhtiöltä kalliit kaivutyöt.

Koko urakka yhdeltä toimijalta
– suunnittelusta toteutukseen

Kaikki lähtee siitä, että sähköjärjestelmä sopii sähköauton lataamiseen. Tavallisesti pienemmissä järjestelmissä kuten omakotitaloissa, sähköjärjestelmään tarvittavat muutostyöt rakennetaan latausaseman asennuksen yhteydessä. Esimerkiksi taloyhtiöissä, hotelli- tai liikekiinteistöissä sähköautojen lataamista varten rakennettavat sähköiset muutostyöt ovat usein niin suuria, että toteutetaan erillisenä sähköurakkana.

Toteutamme yleensä latausjärjestelmien sähköpuolen omana kokonaisuutenaan siten, että siihen on mahdollista toteuttaa latausasemia myöhemmin esimerkiksi yksi kerrallaan. Taloyhtiökohteissa toimitaan usein siten, että taloyhtiö maksaa latausvalmiuden, eli sähköurakan ja asukkaan oman latauslaitteensa ja sen asennuksen. Tällöin kustannukset jakautuvat reilusti ja myös tukiasiat menevät oikein.

Toteutamme latausasemaurakoinnin alusta loppuun itse. Kanssamme on helppo toimia, koska niin myyjät, sähköasentajat, kaivinkonekuskit kuin taloushallintokin on meidän omaa porukkaa! Siksi työmaalla on hyvä yhteishenki ja työ pysyy kustannustehokkaana.

ARA tuki

Sähköautojen latausinfra-avustuksella edistetään sähköautojen kotilatausmahdollisuuksien yleistymistä ja siten sähköautokannan kasvua kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaisesti.

Tuki taloyhtiöille: 35% urakan kokonaissummasta

Avustusta myönnetään valtionavustuslain (688/2001) nojalla asuinrakennuksen omistaville yhteisöille tai asuinrakennuksen omistavien yhteisöjen omistamalle pysäköintiyhtiölle sähköisen liikenteen latausinfran rakentamiseen. Valtion talousarviossa 2022 päätetyn mukaisesti avustusta myönnetään kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutostöihin, joiden tarkoituksena on mahdollistaa sähköauton toiminnallinen latausvalmius.

Tuki yrityksille: 750 € per toimintakuntoon asennettu latauspiste

Avustusta myönnetään valtionavustuslain (688/2001) nojalla työnantajille sekä työssäkäyntirakennuksen tai -kiinteistön omistaville yhteisöille tai henkilöille pääsääntöisesti työntekijöiden käyttöön tarkoitettujen sähköautojen latauspisteiden hankintaan. Avustusta ei myönnetä kaupallisille pysäköintiyhtiöille. Jos latauspisteet toteutetaan lain 733/2020 nojalla ei lain määräämä osa hankkeesta kuulu avustuksen piiriin. Avustus on de minimis -tukea komission asetuksen 1407/2013 mukaisesti.

 

Avustamme ja neuvomme tukiasioissa! Meiltä löytyy tarvittavat erittelyt ja raportit, jotta tukien hakuprosessi on helppoa!

 

Kysy lisää

Pro Kiinteistötekniikka lyhyesti

Olemme vuonna 2012 perustettu kiinteistötekniikan palveluita tarjoava yritys. Tarjoamme asiakkaillemme selkeästi ja ymmärrettävästi kokonaisratkaisuja kiinteistön korjaus- ja kunnostustoimenpiteisiin.

Lue lisää

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

    Verkkosivut yritykselle: WDS