fbpx
hero-asuntojen-sahkosaneeraus

Asuntojen sähkösaneeraus

Sähkösaneeraus tai keskusremontti kotiisi ilman isompaa asumishaittaa.
Toteutamme saneerauksen yleensä 1-2 viikossa.

Laske hinta

Näin sähkösaneeraus etenee

1. Tee sähkösaneerauksen hinta-arvio verkkosivuillamme

Laskurin avulla saat tietoosi tarkemman hinta-arvion kotisi saneerauksesta. Lopulliseen hintaan vaikuttaa kodin neliömäärä, sulakkeiden määrä sulaketaulussa, lamppujen ja pistorasioiden määrä sekä onko kodissa sähkösauna. Saat halutessasi tarjouksen suoraan sähköpostiisi!

2. Sähköjärjestelmän tarkastuskäynti

Noin tunnin kestävällä sähköjärjestelmän tarkastuskäynnillä kodin sähköjärjestelmän kunto tarkastetaan ja todetaan remontin tarve kohteessa. Käynnin aikana kartoitamme kotisi tarpeet ja tarkennamme hinnan sekä aikataulun sähkösaneerauksen toteutuksesta.

3. Sähkösaneerauksen aloitus

Saneeraus pystytään usein aloittamaan nopeastikin tarkastuskäynnin jälkeen tai aikatauluttamaan se esimerkiksi lomaviikolle asiakkaan toiveiden mukaan.  Asennukseen kuluu yleensä 1-2 viikkoa, jonka aikana voit asua täysin normaalisti kodissasi.

Täytä laskurin tiedot kotisi sähkösaneerauksesta ja
saat hinta-arvion suoraan sähköpostiisi

Voit samalla tilata sähköjärjestelmän tarkastuskäynnin kotiisi.

  1. Perustiedot
  2. Yhteystiedot
  3. Hinta-arvio
  Täydennä pakolliset kentät.

  Kiitos, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

  Hinta-arviosi KOKO m2 asunnolle SULAKKEET sulakkeella
  HINTA-ARVIOsis. Alv 24%
  Lopullinen hinta tarkentuu kartoituksen jälkeen.
  Tarvitsetko sähkösaneeraukselle rahoitusta? Luoton hakeminen on helppoa ja nopeaa. Hakemuksen voit tehdä alla olevan linkin kautta, puhelimitse yhdessä myyjämme kanssa tai toimipisteessämme. Luotonantaja on Svea Bank AB, Suomen sivuliike. Hae luottopäätös se ei vielä sido sinua mihinkään! Huomaathan, että vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä ja omavastuu on 100 euroa vuodessa. Vähennyskelpoinen osuus työn osuudesta on 40 %, kun työ on ostettu yritykseltä.

  Sähkösaneeraus tuo kotiisi turvaa ja nostaa asuntosi arvoa

  Sähkösaneeraus kannattaa tehdä, jos kotisi sähköt ovat jo iäkkäät ja kiinteistön sähkönkulutusta suunnitellaan nostettavaksi, esimerkiksi jos kiinteistössä aloitetaan sähköauton lataaminen, poreallas asennetaan tai öljylämmitys vaihdetaan esim. maalämpöön.

  Suomessa syttyy vuosittain 2 500 huonokuntoisten sähköjen aiheuttamaa tulipaloa. Mitä enemmän sähköjärjestelmää kuormitetaan, sitä enemmän järjestelmä lämpiää.

  Vanhat sähköt ovat turvallisuudelle suuri uhka, sillä onnettomuus- ja paloturvallisuusriski todellakin on korkea. Tästä syystä sähköjärjestelmä kannattaa ainakin tarkastuttaa, jos kuormitusta lisätään. On kuitenkin hyvä tietää, että vanhassa sähköjärjestelmässä ei välttämättä ole mitään vikaa.

  Tiesitkö,

  että palveluistamme saat kotitalousvähennyksen?

  Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen maksimi on 2 550 euroa henkilöltä ja omavastuu on 100 euroa vuodessa. Vähennyskelpoinen osuus työn osuudesta on 40 %, kun työ on ostettu yritykseltä.

  Kysy lisää

  Lisätietoa saneerauksesta

  Sähköjärjestelmän elinkaari

  Vuoden 1989 jälkeen rakennetut rakennukset noudattavat nykystandardien mukaisia sähköjärjestelmiä. Tämän ikäisissä taloissa on suojamaadoitukset sekä kohtuullisen modernit kaapeloinnit. Suojamaa on lisätty sähköjärjestelmään lisäämään käyttäjän turvallisuutta. Jos saat sähköiskun, vikavirtasuojan tehtävä on katkaista sähköt muutamassa millisekunnissa, estäen näin hengenvaarallisen sähköiskun.

  Ennen vuotta 1989 rakennetuissa asunnoissa sähköt saattavat olla vaarallisia paloturvallisuuden ja suojamaadoituksen puuttumisen vuoksi. Vanhoissa rakennuksissa on saatettu käyttää jopa palavia paperieristeitä, mikä yhdessä vanhojen lämpiävien sähköjohtojen kanssa on yhdistelmänä omiaan aiheuttamaan tulipaloriskin.

  Onko kotisi sähkösaneerauksen tarpeessa?

  Jos kodistasi löytyy maadoittamattomia pistorasioita, sähkökeskuksessa on vanhoja pyöreitä sulakkeita tai esimerkiksi jokin tietty sulake palaa säännöllisesti on kotisi sähköjärjestelmä todennäköisesti päivityksen tarpeessa. Tässä tapauksessa kannattaa meiltä tilata sähköjärjestelmän tarkastuskäynti ja selvittää siten kotisi sähköjen todellinen tila!

  Maadoittamaton ja Maadoitettu -pistorasia

  Tunnistat vanhanmallisen pistorasian siitä, että siinä on pyöreä pistotulppa, joka sopii vain vanhojen asennusten ilman suojakosketinta olevaan pistorasiaan sekä maadoitetun pistorasian metallisista suojamaadoitusliuskoista. Jos laite vioittuu ja siihen muodostuu jännite, suojamaadoitus ohjaa jännitteen maahan ja suojaa ihmistä sähköiskulta.

  Vanhojen pistorasioiden kosketussuojaus on puutteellinen, eikä esimerkiksi estä lasta työntämästä naulaa pistorasiaan. Tällaisia pistorasioita ei ole myyty yli 20 vuoteen. Vanhan suojausluokan pistorasioita on kuitenkin edelleen paljon käytössä.

  Vanhanmallisten pistorasioiden aiheuttamat onnettomuudet ovat tyypillisesti sähköisku ihmiselle tai lemmikille.

   

  Jos kotisi sähkökeskus näyttää tältä, ei se ole nykyajan turvallisuusmääräysten mukainen. Kuvan keskus on vanhanmallinen posliinisulakkeilla, eli tulppasulakkeilla toteutettu sähkökeskus. Vaikka tulppasulakekeskuksessa ei itsessään ole mitään vikaa, kertoo se kuitenkin tyypillisesti vanhasta päivityksen tarpeessa olevasta sähköjärjestelmästä.

   

  HUOM! Annamme sähköjärjestelmästäsi aina kirjallisen kuvauksen, emmekä koskaan huijaa asiakasta antamalla kiinteistön sähköistä väärää kuvaa remontin myymiseksi.

   

  Sähkösaneerauksen kesto

  Tavallisesti sähkösaneeraus kestää vain 1 – 2 viikkoa! Ja pitkiä sähkökatkoksia ei tule, vaan sähköt uusitaan huone kerrallaan siten, että muut huoneet pysyvät sähköistettyinä.

  Sähköjärjestelmän tarkastuskäynti

  Tarkastuskäynnin idea on selvittää tarkastamalla ja mittaamalla, onko kotisi sähköjärjestelmä kunnossa sekä toimiiko se vaaditulla ja turvallisella tavalla.

  Tarkastuksesta veloitetaan 150 € käyntihinta, joka sisältää tarkastuksen mittauksineen sekä tarkastusraportin. Jos kiinteistö on kunnossa, voit edullisen tarkastuskäynnin jälkeen asua kodissasi turvallisin mielin. Jos taas sähköissä on epäkohtia ja tarkastuksen yhteydessä päädytään sopimaan saneerauksesta, hyvitetään tarkastuskäyntimaksu kokonaisuudessaan.

  Sähkösaneerauksen kotitalousvähennys

  Sähkösaneerauksen hinnasta noin 90 % oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Eli esimerkiksi 15 000 € maksavasta sähkösaneerauksesta kotitalousvähennyskelpoinen osa on 13 500 €.

  Tämä tarkoittaa sitä, että kotitalousvähennystä saisi yhdelle henkilölle maksimin 2250 €, kahdelle hengelle yhteensä 5500 €. Eli kahden aikuisen taloudessa kotitalousvähennyksen jälkeen, remontin hinnaksi jää 9500 €.

  Sähkösaneerauksen rahoitus

  Tarvitsetko sähkösaneeraukselle rahoitusta?

  Luoton hakeminen on helppoa ja nopeaa. Hakemuksen voit tehdä alla olevan linkin kautta, puhelimitse, yhdessä myyjämme kanssa tai toimipisteessämme. Luotonantaja on Svea Bank AB, Suomen sivuliike. Hae luottopäätös se ei vielä sido sinua mihinkään!

  SVEAn tarjoamaan infralainaan saa jopa

  • 120 kk maksuaikaa

  Lainan voit maksaa koska tahansa myös kerralla pois, esimerkiksi asuntoa myydessä.

  Kuukausierä sähkösaneerauksesta asettuukin näin yleensä 135€ – 185€ väliin.

  Keskuksen vaihto

  Jos päätät hankkia sähköauton latausjärjestelmän, maalämmön, porealtaan tms. voidaan keskuksen sulakekokoa yleensä myös kasvattaa. Tyypillinen esimerkki on pääsulakekoon nostaminen 25A -> 35A. Keskustöiden yhteydessä asentajamme tarkastavat keskuksen ja sähköjärjestelmän silmämääräisesti.

  Pro Kiinteistötekniikka lyhyesti

  Olemme vuonna 2012 perustettu kiinteistötekniikan palveluita tarjoava yritys. Tarjoamme asiakkaillemme selkeästi ja ymmärrettävästi kokonaisratkaisuja kiinteistön korjaus- ja kunnostustoimenpiteisiin.

  Lue lisää

  Liity Pron sisäpiiriin

  Liity Pron sisäpiiriin

  …ja kuulet ensimmäisten joukossa
  uusista palveluistamme, tuotteistamme
  sekä ajankohtaisista uutisista.

   Verkkosivut yritykselle: WDS